PERKARA PENTING YANG PERLU TAHU SEBELUM TUKAR SSD DI KUALA LUMPUR

Share on facebook
Share

Alamat:

508 Jalan Kanan 1

Kampung Pandan

55100 Kuala Lumpur

No tel: 0172882349

Waze/Google Maps: FR Laptop Services

Waktu Operasi: Isnin – Ahad, 9 am – 9 pm

Perkara yang ramai alami semasa menggunakan laptop atau komputer adalah terpaksa menunggu lama untuk membuka windows. Perkara begini pasti bakal membuatkan kita jadi hilang sabar terutama di waktu getir dan sangat perlu untuk melakukan urusan menggunakan laptop atau komputer. Tapi ramai yang tidak tahu punca dan cara untuk lajukan proses di laptop atau komputer.

Banyak perkara boleh jadi penyebab mengapa laptop atau komputer kita sangat perlahan dan mengambil masa yang agak lama untuk di buka.

Biasanya laptop atau komputer di menggunakan hdd iatu hard drive device. Hdd adalah jenis cakera berputar dan menyebabkan laptop mudah panas, selain menghasilkan bunyi bising dan agak perlahan berbanding SSD.

Di sebabkan perkara tersebut ramai mula beralih kepada SSD. Ia kerana SSD lebih laju, mengurangkan penggunaan tenaga, tidak menghasilkan bunyi bising kerana SSD tidak berputar atau bergerak seperti HDD, kurang panas dan lebih tahan lama. Sekiranya anda berniat untuk menukar HDD ke SSD pada laptop anda beberapa perkara asas perlu anda tahu terlebih dahulu. Antaranya.

Saiz SSD

Perkara utama yang perlu anda pertimbangkan. Anda perlu tahu berapa besar size storan SSD yang anda inginkan kerana size storan SSD menentukan harga. Semakin besar size storan semakin tinggi harganya.

Jenama SSD

SSD di datangkan dengan pelbagai jenama termasuk jenama yang di kenali dan tidak di kenali. Sememangnya di cadangkan untuk membeli SSD dari jenama yang di kenali supaya tidak berlaku perkara yang tidak di ingin seperti kerosakan kerana membeli SSD jenama yang tidak dikenali hanya mengundang masalah walaupun SSD tidak berjenama ini harganya lebih rendah berbanding jenama yang di kenali.

Jaminan SSD

Pilihlah SSD yang mempunyai jaminan sekurang kurangnya 3-5 tahun. Ini kerana teknologi ini masih dalam peringkat awal dimana masih ada kelemahan tidak seperti HDD yang sudah lama di gunakan.

Apapun jika anda berminat untuk menaiktaraf laptop anda dengan menukar HDD ke SSD tapi tidak arif anda boleh tukar ssd di kuala lumpur ini dengan mendapat perkhidmatan dari FR laptop Service.

Mungkin ada yang tertanya kenapa perlu ke Fr Laptop Service kalau hendak tukar SSD di kuala lumpur ?

FR Laptop Services adalah pakar Laptop dan komputer yang berpusat di kuala lumpur. Selain anda boleh tukar SSD di kuala lumpur menggunakan khidmat dari FR laptop Service, mereka juga menyediakan banyak lagi perkhidmatan lain seperti membaiki, servis laptop dan komputer.

Bagi anda yang tiada pengetahuan asas tentang Laptop dan ingin Tukar SSD di kuala lumpur anda boleh mendapat khidmat nasihat percuma di FR Laptop Service. Mereka mempunya barisan staff yang terdiri dari individu yang terlatih.

Memang ada banyak pilihan sekirannya anda ingin tukar SSD di kuala lumpur ini tapi keistimewaan FR Laptop Services ia adalah milikan bumiputera. Jadi selain anda mendapat perkhidmatan profesional anda juga membantu ekonomi orang muslim.

Banyak servis tukar ssd di kuala lumpur cuma adalah lebih baik berurusan terus di tempat yang ada premis seperti kedai komputer. Tidak di galakan untuk mengambil servis secara individu kerana banyak kes penipuan berlaku. Bila nak tuntut gantirugi individu tersebut tidak dapat di kesan. Semakin susah untuk ambil tindakan undang undang kerana servis yang dibuat tidak di daftarkan.

Namun begitu tak semua kedai komputer jujur dalam memberi servis terutama melibatkan perkara perkara seperti alat ganti seperti tukar ssd di kuala lumpur. Jadi penting memilih kedai komputer yang terbukti mempunyai reputasi baik dan feedback positif dari pelanggan seperti FR Laptop Service.

Untuk tukar ssd di kuala lumpur ini adalah lebih baik anda membuat survey terlebih dahulu dan membandingkan harga yang di tawarkan. Kita sedia maklum akan ada permainan harga. Jangan terus mengambil keputusan tukar ssd di kuala lumpur tanpa membuat sebarang perbandingan risau anda mungkin terlepas tawaran yang lebih baik.

Jadi sekiranya anda ingin tahu berapa kos tukar ssd di kuala lumpur menggunakan khidmat Fr Laptop service anda boleh hubungi

Alamat:

508 Jalan Kanan 1

Kampung Pandan

55100 Kuala Lumpur

No tel: 0172882349

Waze/Google Maps: FR Laptop Services

Waktu Operasi: Isnin – Ahad, 9 am – 9 pm

Share on facebook
Share

Urgent nak repair laptop? Isi form di bawah. Cik Ain akan whatsapp anda dalam masa terdekat.

Leave a Comment

Your email address will not be published.